Christmas cookie exchange

I flera av julfilmerna jag sett så har de har som ett party med hembakta kakor. Alla rycker i kakor och innan dess har huvudpersoner antingen förberett länge eller så är de värdar och huset fylls av kakor, berättelser och kakburkar. Det ser såå mysigt ut. Först fundera jag lite på om detta är en riktigt amerikansk grej eller bara nått som Hallmark och de andra julfilmskreatörerna hittat på. Så en snabb googling gav mig ett svar i alla fall.

The Etiquette of the Cookie Swap

En sida med tio regler vid just ett kakparty.

En sida från något som heter Southern Living. För den som inte orkar eller vill läsa hela artikeln så kan jag berätta att

 • Du ska inte tänka partyt som en tävling…dina kakor kanske inte blir de mest populära.
 • Märk alltid ut om du har allergener i dina kakor.
 • Viktigt att du tar med så alla kan smaka på dina kakor och de ska både ha en historia och vara hembakta.
 • Viktigast!! Ta ändå med en present till värden för partyt.

Åh vilken dröm att både anordna ett Julkakkalas och att få gå på ett.

Det närmsta jag kommit är Jennys Juls adventsfika, som är en lyxigaste variant! För där behöver gästerna inte prestera nått nämnvärt utan Jenny står för allt fix och bakande! Så hon skulle vara en given gäst på mitt Julkak-kalas!

Vilka skulle jag bjuda?

Jag har även en vän som enligt mig skulle platsa vilket år som helst i Hela Sverige Bakar, henne skulle jag bjuda, och kanske hennes mamma och systrar också. Alla är riktigt bra kakbakare. Självklart min syster och Annas Jul lika självskrivna.

Men vad skulle jag själv baka?

Jag har verkligen inget givet recept som jag alltid bakar till jul. Eller nått recept som bär på någon berättelse…om det inte skulle vara mina kanelkakor men sist jag gjorde dem så blev allt skit och pannkaka. Det skulle få bli att jag hitta ett recept och baka det några gånger. Om det behöver va torra kakor, annars gör jag en god gul morotskaka.

Är det någon av er som haft sånt här knytkalas med kakor?

10 reaktioner på ”Christmas cookie exchange

 1. Ja, blir rätt sugen på detta. Men blir så stort bara jag börjar tänka på det. Vi kanske skulle göra det första julen i Dalvik sen, så vi har mycket plats ;0) Men nått juligt måste vi hitta på i år i alla fall. Det är det jag sitter och drömmer om under nattamningarna.

  Gilla

 2. WOW! Imponerande verkligen och låter helt underbart! Du kanske skulle testa cookie exchange istället om du vill minska din arbetsbörda ;0) Kommer folk ihåg den viktiga punkten att ge värdinnan en present då?

  Gilla

 3. Låter både roligt och mysigt ❤ jag har varit på det men innan flyttar träffades vi ett gäng och bakade tillsammans innan jul och delade sedan upp bakverken. Något år hyrde vi tom en bagarstuga och bakade knäckebröd i riktig stenugn, Mysigt det också 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Hej! Varje år (inte under Covidtider) bjuder jag hem alla som familjen umgåtts med privat under året, till en gigantisk julglögg/kak/snittarfest. Bakar varje dag i två veckor och bjuder in ca 100 persor under 4 timmar. 55-75 personer brukar komma och det bli en underbar mix av vänner. Gluten, laktos, äggallergiker finns det något för alla. Ca 20 bakverk +julgodis… Dukning med massor av julburkar och nivåfat… lätt kaos och kul är det. Planerar för detta under hela året och gäster får också önska favorit bakverk. Julkläder på många en flaska glögg till bästa julklädda personen. Talas om hela året. Julhälsningar Åsa

  Gillad av 1 person

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.