Första minusadvent TÄVLING

Nu är det äntligen dags för sista minusadventstävlingen!

Denna vecka är ett spel från Andersson & Finke

Nämligen deras fantastiska Tomtens Julspel!

img_0003

Jag älskar det här spelet så när jag fick chansen att tävla ut ett spel ville jag det verkligen!

Jag köpte mitt förra året på GeKås och har spelat med stor variation på åldrar och folk. Det spelet går ut på är att samla så många tomtepolletter som möjligt. Vi har kört till alla är slut och vem som vinner då. Annars tar spelet slut för fort. Du kan vinna polletter genom att svara på julrelaterade frågor som ”Vilken smak hade cloettas julskum 2015?” eller så ska man genom ett julklappsrim va snabbast på att komma på julklappen. Du kan också åka på att nynna till en känd julsång eller kanske favoriten, tävla om vem som kan komma på flest grejer på julbordet? Det är roligast att vara minst tre men roligast är när man är rätt många.

img_1551

Från när vi spelade på julafton 2017, min bror vann. Det var jobbigt för julnörden!

Sååå till tävlingen! Denna gången är det jag Charlie och min syster som är jury, vi tar in en tredje vid oenighet.

För att vara med och tävla ska du svara på två frågor:

1. Vilket spel älskade du som barn?
(om du inte gillar spel, välj ett du avskydde då ;0))

2. Varför behöver du Tomtens julspel?

 

Du kan tävla tillockmed söndag klockan 23.59 på dig! Och vinnaren annonseras på måndagen den 3 dec.

13 reaktioner på ”Första minusadvent TÄVLING

 1. Å va kul med ett julspel!

  Hm.. När jag var liten så va det ”Kalaha” eller ”Råtfällan”, hade inte det hemma men fanns i skolan eller så spelade jag hos kompisar :). Hemma så var det nog ”Trollspelet” (Ett slags brädspel, där man fick svara på frågor och sånt), som va favorit 😉

  Jag behöver ”Tomtens Julspel” eftersom att julen är till för att mysas på! Bland det mysigaste som finns att samlas med glögg, lussebullar och pepparkakor, och spela ett spel! Och eftersom att jag är totalt julfixerad såhär års, så vill man ju såklart spela ett spel som handlar om just julen! Så det vore en fin lite julklapp att vinna :D!

  Gilla

 2. Mitt absolut favvo-spel som barn var ”Smarties-spelet”. Mest troligt för att man fick äta upp sin spelpjäs (som var en smarties) när spelet var slut, haha;) Sen gillade jag att spela ”Geni” med min storasyster (även om hon alltid vann såklart). Nu i vuxen ålder är favoriterna Risk och Med Andra Ord.

  Spel är ju faktiskt galet kul och just detta Tomtespel skulle vara perfekt till vår årliga eggnog-kväll! Och även till julfirandet med min syster med familj. Något kul att roa sig med mellan allt ätande:)

  Gilla

 3. Fragglarna va mitt favoritspel som barn. Alltid lika spännande om man skulle ta sig förbi skräphögen eller inte🙊 då mina föräldrar inte gillade att spela spel när vi va små så har jag numera infört att vi varje julafton spelar vi alla, stora som små, något spel tillsammans. Tomtens julspel har ju vatt en toppen ”julklapp” till mamma och pappa så de inte kommer undan spelandet i år heller🎅

  Gilla

 4. Jag gillade alla spel som barn men ett av mina favoriter var nog ändå Nya bondespelet.
  Vi skall fira julen hos mej för första gången i år och fast vi bara är vuxna så hade det varit roligt att ta fram ett nytt spel som troligtvis ingen spelat förut.

  Gilla

 5. 1/ mitt favoritspel var Monopol.
  2/ Önskar mig ett nytt spel till jul för att slippa spela alla dessa gamla spel vi kört år efter år. Skulle vara kul överraska gästerna med ett helt nytt spel där iingen kan fuska ! 😄😄😄

  Gilla

 6. Fråga 1. Jag älskade att spela spel som barn så svårt att välja ett men det som jag kom och tänka på var snigel spelet, de kunde jag spela om och om igen☺️

  Fråga 2. Älskar fortfarande att spela spel och när jag var i Ullared sist letade jag efter detta utan framgång, då vi på julaftonskvällen har som tradition att spela spel vore det så roligt att öppna detta som årets julpaketspel under granen och överraska familjen med😍

  Gilla

 7. Avskydde rappakalja som barn! Och familjen skulle alltid envisas med att vi skulle spela det 23 december år in och år ut. Hade varit kul med ett annat spel till den kvällen så jag slipper rappakalja ett år till 😂😂😂

  Gilla

 8. 1. Ett spel jag gillade som barn är monopol, dock var det sällan det fanns någon dom orkade spela klart det för det tar ju en tid.

  2. Jag vill detta spel då jag tror att jag faktiskt har en möjlighet att för en gångs skull vinna. Jag brukar sällan vinna när jag spelar spel och det vore ju toppen att få känna på hur det känns någon gång också

  Gilla

 9. 1.Tror spelet jag älskade hette Champions eller dylikt. Ett spel där man hade hundar som man ställde ut och försökte vinna priser. Jag och en vän spelade det på sommaren på landet!
  2. Jag har ju haft turen att testa detta med dig och jag älskade det, även om jag var där bra på det… 😉 Jag vill gärna vinna detta spel för att kunna spela med vänner, julspel mitt i sommaren vore ju nått eller hur?! 🙂

  Gilla

 10. 1. Jag älskade att spela kortspelet löjliga familjen! Tyckte bilderna var väldigt fina med!

  2. Först visste jag inte vad det var för spel. Sen när jag läst mer om det på senaste har jag varit sugen på det. Men har aldrig riktigt kunna bestämma mig. Säker på att det skulle bli succé att ta fram på julafton!

  Gilla

 11. Hej!
  Jag älskade verkligen Bondespelet.
  Och jag behöver Tomtens julspel för att jag inte hittar det någonstans att köpa 🤗

  Gilla

 12. Vi spelade många sällskapsspel när jag växte upp men det som dyker upp allra mest i minnet är ”Fia med knuff”. Jag, min bror och mina kusiner spelade alltid det hemma hos min mormor och morfar, mest för att det nog var det enda spelet de hade, men i alla fall 🙂 De hade ett sådant där gammalt träspel med konformade träpjäser. Eftersom jag växt upp långt ifrån min mormor och morfar var vi oftast där på lite längre besök och det fanns en hel del tid att spela.

  Jag tycker att Tomtespelet verkar hur mysigt som helst och vi spelar gärna sällskapsspel när familjen träffas. Jag är så glad att mina barn, som i och för sig är vuxna nu, tycker så mycket om att spela vanliga sällskapsspel med tanke på att det är uppväxta under en tid där sällskapsspelen fått stor konkurrens av TV- och dataspel. Tänk att kunna kombinera nöjet med sällskapsspel med julen, låter helt fantastiskt. Därför behöver jag Tomtespelet 🙂

  Gilla

 13. Vi hade ett spel där man skulle samla olika kort på Astrid Lindgren-karaktärer. Det fanns alltid vissa kort som alla ville ha, till exempel ett jättefint på Pippi eller en på Jonatan och Skorpan i Nangijala. Kommer dock inte ihåg vad det heter…
  Jag behöver Tomtespelet för att jag älskar att spela spel och gärna vill sprida det och min fascination för julen till vänner och familj. Spelet låter mycket roligt och perfekt till julmyskvällen som vi ska ha med några fina vänner.

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.