Bye bye julbord?

För några dagar sedan skrev Jennysjul om asiatiskt julbord  och sedan dess har jag funderat hur jag ska lyckas nässla in mig på minst ett i år! När sedan jag fick en google alert om Julmeny på Vox Hotel börja jag undra lite om folk vill äta nått annat än traditionellt julbord? Vox Hotel är Jönköpings nyaste hotell och tänker mycket utanför paketet.
Vad gillar ni deras rubrik på julmenyn då?

Bye-bye julbord, hello lobster

Förrättsduo

Salmalax
Serveras med citrongravad gurka
&
Rökt renstek
Serveras med gräslöks- och äggcrème

Varmrätt

Smörpocherad färsk hummer
Serveras med aioli, surdegsbröd och matig grönsallad
Alt.
Tournedos av oxfilé
Serveras med ankleversmör, tryffel, Madeirasås och glaserade rotfrukter

Dessert

Caramelpudding
Serveras med Tahitivanilj, syltat äpple och pepparkakscrumble
495:- inkl moms

DayFotografi_VOX SVIT-0003 1-1

Foto: Dayfotografi/Vox pressbild

Vad är det som gör denna menyn till julig? Är det pepparkascrumble eller den rökta rensteken? Men vill man ändå ha en trevlig middag runt julen, bjuda sina anställda eller lyxa till livet lite så kan detta vara ett alternativ till skinka, prinskorv och inlagda sillar.
Skulle jag bli bjuden, hade jag helt klart sagt ja! Tycker menyn ändå var spännande.

DSC_1863

Foto: Charlie Cramer/KulturCramer

Vårt julbord på julafton såg lite mer traditionellt ut hemma hos min syster. Skinka, sylta, korvar, lax och olika senaper.

4 reaktioner på ”Bye bye julbord?

  1. Jag är nog lite konservativ när det gäller julbord. Hemmavid provar vi en, max två nyheter per år och då oftast nån ny sillinläggning eller nån variant på julgodis. Vad gäller restaurangjulbord så är väl det mest spännande jag testat nån amerikansk variant men jag föredrar helt klart svenskt. Skulle jag bli bjuden på menyn ovan så visst, jag hade nog tackat ja, men ett substitut för julbord är det då inte!!

    Gilla

  2. Jag hade nog gärna ätit på Vox som omväxling. Förra året fick vi en fin trerätters jullunch på Hemma med jobbet. Den var också lite modernare, fast ändå väldigt julinspirerad. T ex glöggsås till den lågtempade kalven och jansson-smak på på potatisgratängen. Jättegott alltsammans.

    Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.