Idag firar vi Amaryllisens dag! 19 november.

Idag torsdag är det Amaryllisens dag ”Det är för att om en köper en amaryllis nu, så lär den slå ut till jul. Det säger de i alla fall på Blomsterfrämjandet. Denna spännande sida eller organisation som jag hittat via mina prenumerationer på Newsdesk. Vill du lära dig lite allt möjligt om amaryllis kolla in blomsterfrämjandets pressmaterial här.
Jag älskar amaryllis! Det är verkligen en ståtlig och vacker julblomma!

Foto: Blomsterfrämjandet/Anna Skoog

Så många spännande grejer en kan göra med en amaryllis!
Foto: Blomsterfrämjandet/Anna Skoog

För några år sedan fick jag reda på att en kan hänga en amaryllis upp och ner i ett fönster och vattna i stjälken! Det tycker jag är häftigt! Tack vare Blomsterfrämjandet så har jag insett att man måste faktist kolla vart blommorna man köper är i från! I mitt fall är det självklart att stötta svenska odlare! Kolla bara in denna fina youtube filmen med idel svensk växter!

Kommer du fira amaryllisens dag på något sätt? Och vad säger du om färg? Traditionellt röd eller någon nyare färg?

bild

Till sist bjuder jag på en bild från i februari, när min sista amaryllis blommade!

3 reaktioner på ”Idag firar vi Amaryllisens dag! 19 november.

  1. Åh, jag älskar amaryllis! Mamma hade alltid fönstren fulla av gigantiska klarröda aryllisar till jul när jag var liten.. Själv föredrar jag de vita och spräckliga så här innan jul, men sen till jul så ska det vara röda blommor!

    Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.