När tiden och inspirationen tryter, låt Signe hjälpa dig!

Signes present

Foto: KulturCramer

Redan förra hösten på mina veckospaningar på Eko i Jönköping såg jag Signes present och blev nyfiken. Då fick jag inte tag på någon med svar. Men senast jag var på Eko fick jag en pratstund med två av de tre ”kontorskvinnor” som varje vecka pysslar mängder med ”gå-bort” presenter. 

Allt började med Pia som jobbar på Eko i Värnamo. Hon har själv haft butik och visste att färdiga presenter är något som uppskattas av kunder. Så Pia började göra cellofanpaket och de sålde bra direkt. När sedan några från Eko i Jönköping blev inspirerade av Pias koncept började även några utav personalen i Jönköping att göra färdiga presenter.
– Eftersom Eko i Jönköping och Värnamo är fristående Ekobutiker och ägs privat, tror jag det är lättare att göra saker på egna initiativ berättar Yvonne som är en av de tre kvinnor som varje fredag producerar Signe presenter. De andra heter Anki och Anna och övriga dagar jobbar de på kontoret.
– Det är härligt att varje vecka får göra något kreativt, och vi märker att det är uppskattat berättar kvinnorna och berättar att vid högtider får de tillockmed ta in förstärkning. Som vid mors/fars dag och runt jul.

rosa fat

Foto: KulturCramer

139 kronor

Foto: KulturCramer

– Vår tanke är att det ska finnas presenter i alla prisklasser och storlekar berättar Anki och säger att det finns presenter från 39-59 kronor och uppåt femhundra kronor.

Rosa och dumle

Foto: KulturCramer

Fat

Foto: KulturCramer

Men var ifrån kommer namnet Signes present?

– Det är Pia i Värnamo som kommit på det. Antingen är det hennes mormor eller farmor som heter det och dessutom heter hennes dotter Signe också.

Kanske även de Eko butiker som Bergendahls äger skulle följa Värnamo och Jönköpings exempel? Hjälpa sina kunder att välja något bra och prisvärt när de ska gå bort eller inte vet riktigt vad de ska ge bort i present! Det tycker i alla fall jag!

Av Charlie Cramer

Vill du ha fler tips och se lite mer vad de båda affärena gjort för presenter kolla in taggen #signespresent på instagram. Kolla gärna in Eko Värnamo och Eko Jönköping på Instagram.

3 reaktioner på ”När tiden och inspirationen tryter, låt Signe hjälpa dig!

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.