Accessoar funderingar

Förra året började jag ha juliga örhängen i oktober, jag började ha mer juliga kläder, för min juliga garderob börjar bli rätt stor nu.

Ett av förra årets traderafynd och ett diadem köpt på rea!

Nu sitter jag här, klockan är lite efter 5. Avslutat nattamning och lilla Wilton snusar i vaggan bredvid, mannens väckarklocka börjar ringa och jag kommer inte till ro igen. Det är den 29 september och det känns tidigt att börja använda juliga kläder och accessoarer.

Mycket beror nog på att hela september gått och jag har försökt landa i livet med liten son, hinna ikapp kroppsligt efter kejsarsnitt och mentalt komma över att han var så försenad att min september inte blev som jag tänkt.

Förra året var det visserligen pandemi-tider men allt var liksom lite öppnat igen då…för att sedan stänga igen ordentligt. Jag träffade barn och familjer på jobbet och det var lite tokigt och roligt att börja julklädseln så ”tidigt”

Så den stora frågan är:

Hur ska jag göra i år?

Den riktiga julpeppen är där men ändå inte. Tror jag i år behöver locka fram den lite mer. När vanliga Formex uteblev och likaså mina augustidagar i julskrud så behöver jag nog börja även i år i oktober för att komma in i myskänslan. Liksom ”jula” mig in i peppen. Men vissa saker som plånbok och handväska byts inte förrän 1 november då den officiella ”väskbytardagen” (instiftad av Jennys Jul) är.

Nu ska jag återgå till att försöka sova!

2 reaktioner på ”Accessoar funderingar

  1. Finaste du! Ta med glögg i termos på barnvagnspromenad. Baka med saffran. Julspana online. Ta fram doftljus med julig doft. Bläddra i gamla och så småningom nya jultidningar. Känslan kommer då tror jag! Och njut av det lilla underverket förstås men det är ju givet. Tänk. Hans första jul! Så stort och underbart!

    Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.