Ett foto i timmen – 1 advent

Just nu är det galet mycket på jobbet, så galet roligt att jag började på inlägget i måndags och sitter nu här (torsdag) och skriver klart. Det finns ju en tradition av att dokumentera sin första advent med ett foto i timmen. Så vad gjorde jag i söndags?

Jag vaknade ganska sent och låg och ”mornade” mig i sängen. Tittade på adventsamling från Hillareds kyrka (där jag är uppvuxen) och beundrade min pappas adventsljusstake. Jag anser att detta är hans absolut bästa verk 🥰.

Efter frukost som skulle varit julig men åt upp gröten till kvällsmat i lördags.

Då beundrade jag snön och tog en julig stilleben.

11-tiden. Jag förberedde mig för första adventshelgens huvudpunkt!

Susannes Skafferi hemma hos Underbaraclara fyra helt underbara timmar. Slowtv och så mysigt. Skulle som många andra gärna haft detta varje advent i år. Men till påsk skulle det bli igen i alla fall. Såg någon av det?

Under tiden jag tittade på Clara och Susanne passade jag på att skriva lite grejer för att jobbet skulle bli lite mindre stressigt i veckan. Här är bokmärken som fick namn på sig och ska lämnas ihop med biblar till nio förskolebarn.

Det blev lunch och fika under dessa fyra timmar. Men glömde fota fikat.

Under en av pauserna i sändningen passade jag på att gå till sovrummet och kolla in vad Mr T hade gjort, städat bänken som ska få en ljusstakskrubba och lite annat fint pynt. Blev en helt ny yta att pynta! Jippie!

Under de fyra timmarna framför tv, hann det bli mörkt…bra fototillfälle, då såg ni inte mitt stökiga vardagsrum…och inte jag heller. 

När sändningen var slut blev det stort tomrum…så jag drog igång och jobbade ordentligt. 
Här är klockan 17.05 och jag skriver julkort och sorterar pysselpapper till barnen i vår söndagsskola och till scouterna. Under tiden kollade jag på Julkalendern med Pelle Svanslös! Så bra, det var Emmas julblogg som prata om den i Julpodden och sen insåg jag att den fanns på Öppet arkiv.

Vid 18 tiden var det dags att gå ut och dra lite frisk luft i lungorna. Men det var kortvarigt besök i friskluften. 
Klockan är nu 20.00 och här är ett gäng av påsarna. Vi har barn mellan 1,5 och 12 år så det gäller att tänka till och lägga sig på lite olika nivåer. Hittade två riktigt bra sidor med massa gratis pyssel. Återkommer med dem i morgon. 

Det sista jag gjorde innan jag tog kväll var att sortera söndagsskolematerialet jag har översatt från engelska. TrueWaykids. Just detta materialet släpps en film för imorgon fredag också. Så vill ni se mig sjunga, vara lite i ofokus och prata om änglar kolla in Dalvikskyrkans Youtube. 

Vad gjorde ni på första advent? 

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.