TÄVLING ”Kaneli Mamma” Ljus och Kolor

Några veckor innan Formex i somras började jag följa hashtaggen #Formex och då hittade jag ett fint och gulligt konto som heter Kanelimamma, blev nyfiken och letade upp montern under en av dagarna. Där träffade jag härliga Hanne som berättade om sitt företag som säljer många spännande grejer som smörkolor, brickor med fantastiska mönster, ljus och mycket mer.

Hanne kanelimama

Kolorna görs efter ett barndomsrecept från Hanne, sen packas de för hand i ekologiska pappersförpackingar. En grej som är speciell med smörkolorna är att de görs utan palmolja. Allt är riktigt genomtänkt och ska stå för vänskap, tradition och hjärtlig värme.
Hanne var på Formex bland annat för att närma sig den svenska marknaden, så håll ögonen öppna för hennes fina förpackningar. (Säg gärna till om ni hittar någon som säljer ;0))  På facebook kan du se vart du kan handla i Sverige.

Nu till tävlingen! Det blir två priser denna gången.

Vinst 1: En 250 gram stor påse full med goda gammaldags smörkolor!

Vinst 2: En 150 grams påse med gammaldags smörkolor
och ett ljus som heter Bright Christmas, bara namnet liksom!
Jag är inte jättebra på det där med ljus men så här står det på hemsidan.

Skärmavbild 2018-11-12 kl. 00.26.21

För att delta svara på två frågor:

1. Vad betyder Kaneli mamma? (Kolla in svaret här)

2. Berätta om en ”bright christmas” ett juligt minne som får dig att lysa upp.

Berätta gärna om du helst vill vinna vinst 1 eller 2 eller båda ;0)
Jury blir jag och Mr T och extra domare vid oenighet. 

Tävlingen slutar söndag
18 november 23.59!

img_5426

LYCKA TILL!

 

14 reaktioner på ”TÄVLING ”Kaneli Mamma” Ljus och Kolor

 1. Tar chansen så här i sista minuten.
  Det betyder kanelmamma.
  Det bästa med julen som får mig att lysa upp är att se glädjen i min sons ögon när han öppnar sina klappar även om det är något litet för en tjuga glädjen är lika stor i alla fall 😍

  Gilla

 2. 1 betyder kanelmamma.
  2 första julen efter skilsmässan i min älskade lägenhet. Jag satte upp granen och pyntade den. En ganska liren sak men så fin! Jag gick och gjorde middag och när jag kom tillbaka låg min ena katt under granen på rygg och tittade uppåt och man såg att han njöt! 😻
  3 vinst 1 vill jag vinna!

  Gilla

 3. Kanelmamma!

  När vi tar in och klär granen infinner sig en härlig känsla av lugn och mysig julstämning som är svårt att slå. Så kändes det när jag var liten, så känns det nu och jag hoppas att jag ska få vara med oxh sprida en sådan ljus och fin tradition till min familj många år framöver.

  Jag tävlar gärna om båda priserna, tror mamma skulle bli väldigt glad för ett gott doftande ljus!

  Gilla

 4. Kanelmamma!

  När vi tar in och klär granen infinner sig en härlig känsla av lugn och mysig julstämning som är svårt att slå. Så kändes det när jag var liten, så känns det nu och jag hoppas att jag ska få vara med oxh sprida en sådan ljus och fin tradition till min familj många år framöver.

  Jag tävlar gärna om båda priserna, tror mamma skulle bli väldigt glad för ett gott doftande ljus!

  Gilla

 5. Kanelimamma betyder ju givetvis kanelmamma ( vilket härligt namn!!)

  Ett ”bright christmas moment” är när det är dax att klä granen… då tänker jag lite extra på min pappa som inte finns med oss längre. Granen var viktig för honom ( han gillade inte riktigt när vi började med plastgran istället trots att han var lika allergisk mot granen som jag). Granen skulle ses ut redan på sommaren, vi hade egen skog, och märkas upp så att man hittade den till advent. Trots att den hittades redan på sommaren, så har vi under min barndom haft granar med dubbla toppar, granar som varit för långa, för glesa mellan grenarna, sneda så att fått bindas upp med fiskelina för att stå kvar i foten. Det har varit familjegräl över ljusslingan och vem som lagt ner den så dumt i lådan. För lite smällkarameller och för mycket smällkarameller…. och varje år på julafton så har vi haft en så fin julgran som pappa stolt hämtat i egen skog.
  Och jag tänker fortfarande på min pappa, promenaden ut i skogen, yxan som granen skulle huggas med och egentiden med pappa när jag känner doften av granris!

  Gilla

 6. Det betyder kanelmamma.

  När jag och min bror var små, eller ja, fram tills jag fyllde 21, så kom alltid tomten och hälsade på under natten till julafton. Vi sov alltid över hos Momma och moffa natten till jul, det gör vi än idag, och på morgonen fick vi leta om tomten hade varit där. Det kunde vara allt från en skattkarta till en gåta, spår i snön eller en snölykta med ett uppdrag. Skatten var alltid något pyssel som vi sedan höll på med hela förmiddagen. Bara jag tänker på de där mornarna så lyser jag upp.

  När jag och min sambo får barn kommer vi definitivt fortsätta den traditionen 😊
  Kram!

  Gilla

 7. Kaneli betyder kanelmamma.

  Vinst 2❤️

  Ett av dom bästa minnena är alla jular när jag var barn och bodde hemma. Vi tog fram julsakerna den 23december och pyntade granen . Vi hade en finare på nerevåningen och en mindre finare på övervåningen där vi kunde klä granen lite som vi ville . Mamma lagade all julmat . På kvällen när att var klart för julafton satt vi och spelade Bingolotto och så fick vi smaka på julskinkan på ett gott bröd . Så mysigt. Sen la vi oss . I sängen hade jag en nalle där tomten skulle lämna morgonens julklapp. Vet att det var så svårt att sova för att man bara längtade efter julafton .

  Gilla

 8. Så härligt med jultävlingar, kul 🙂

  Kaneli betyder kanelmamma

  Några av mina allra mysigaste julminnen är från våra julaftonsmornar här hemma när barnen var små. För oss har julafton alltid varit en väldigt intensiv dag eftersom vi alla år har firat julen på två ställen för att hinna träffa både min och min makes familjer. Vi har alltid valt att ha vårt eget lilla julfirande hemma på morgonen och det har alltid varit så otroligt mysigt. Vi har tänt en massa levande ljus, julmusiken har flödat och vi har haft vår egen lilla julklappsutdelning runt vår egen julgran. Barnen i sina tomtepyjamasar och så lyckliga för varje paket de öppnat. Det finns inget mer magiskt än ett barns tindrande ögon och oförställda lycka på julafton. Det är mina allra ljusaste julminnen och tro mig, jag har många att välja mellan 🙂

  Om jag skulle ha den stora turen att vinna skulle jag självklart vilja ha paketet som innehåller ljuset. Det är ju inte direkt någon hemlighet att jag är helt galen i ljus och godis är ju också gott 🙂

  Gilla

 9. Så glad jag blir att jag hinner tävla!!

  1. Kanelmamma

  2. Jag älskar känslan varje Jul, när allt är färdigt och man riktigt kan slappna av och bara njuta och fira tillsammans med nära och kära.
  Kan tänka mig att kommande jular kommer bli extra magiska då vår egen son kommer fira sin första Jul i år! Kommer han älska snö lika mycket som jag? Kommer han älska julmat lika mycket som jag? Vad kommer bli hans favorit på julbordet?

  3. Jag vill gärna vinna båda men allra helst den med extra många kolor för att bjuda på!

  Glad minus advent! 🎄

  Gilla

 10. Fråga 1: Kanelmamma
  Fråga 2: Ett julminne som får mig att skina upp?! Jag är egentligen inte större fantast av jul utan har alltid mest tyckt att det har varit jobbigt på nåt vis och ofta blivit nedstämd inför julen. Så det som får mig att lysa upp i detta är att vi sen några år ändrade den negativa känslan med jul till en ny positiv känsla med nya traditioner som innebär att vi egentligen inte firar jul. Detta har gjort det hela mycket bättre och nu kan jag liksom mer njuta av högtiden utan att göra så mycket av det helt enkelt!

  Om jag vinner så är vinst nr 1 den jag önskar mest då jag väldigt sällan tänder några levande ljus hemma så då gör det ju bättre nytta hos någon annan lycklig vinnare.

  Gilla

 11. Kaneli mamma betyder Kanelmamma.

  De bästa julminnena för mig är dem då jag gjort andra glada. Jag minns särskilt den julen då jag gav min morfar en porträttmålning föreställande min mormor (som tyvärr inte fanns med oss längre). Han blev så glad och rörd och satte upp tavlan på väggen ovanför sin sammetssoffa. Hans tacksamhet lyste verkligen upp den julen för mig och jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på hur gåvor och gester av omtanke kan förgylla julen.

  Jag hade helst vunnit vinst 1 med den stora påsen kolor så att jag kan bjuda min familj och mina vänner 🙂

  Gilla

 12. Åh vad roligt, särskilt kul med en finsk entreprenör! Vill såklart vara med och tävla 🙂 Paketet med ljuset vore perfekt med tanke på hur stämningsfullt det är med tända ljus!

  1. Det betyder kanelmamma.
  2. Jag tycker om att överraska nära och kära kring jul. Såklart är det roligt att ge dem julklappar, men det är ännu roligare att göra något oväntat. Förra året passade jag på att handla snittblommor (en väldigt fin bukett bestående av amaryllis och granris, bland annat) på lunchpausen några dagar före julafton. Sedan körde jag iväg till mina föräldrar och satte buketten mitt på bordet i det julpyntade köket, i en av deras finaste vaser som sällan står framme. Mamma blev jätteglad när hon kom hem och skickade genast ett fint sms som tack. Det gjorde min kväll! 🙂

  Gilla

 13. 1. Det betyder Kanelmor ♡

  2. Ett juligt minne som lyser upp är när jag och min lillebror var små, detta är säkert 18 år sedan. Vi var iaf hos mormor och morfar en juldag och hade myst och ätit god julfika på eftermiddagen. Plötsligt knackar de lätt på dörren och jag och brorsan springer dit, men det var ingen där. Vi stängde dörren och väntade lite, vi öppnade igen och stod i dörröppningen och kikade ut och plötsligt kikar en tomte fram från husets hörn. Vi blir alldeles tysta och fulla av lycka, han kikade på oss ett litet tag och sprang sedan därifrån. Och oj vad vi hade saker att berätta för mormo,är och morfar

  Det är ett minne som lever än idag och som jag blir varm i kroppen av. Då var de verkligen på riktigt, vi hade sett tomten ♡

  3. Skulle jag vinna skulle de vara otroligt kul med båda vinsterna, men helst paketet med ljuset. Det låter underbart! 🙂

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.