TÄVLING Vinn återvinnande braständare

Sitter här och somnar mellan orden. Lovad lägga upp tävlingen idag…och dagen blev senare än jag tänkt. Skulle bara umgås lite med min syster idag…men blev morgon, middag kväll. Så mysigt. Men nu till första tävlingen i Minusadvent.

När jag fick höra om Kotten 2016, beställde jag den direkt. Fin förpackning och kul idé. På olika omvägar blev jag inbjuden till Formex av personerna bakom Kotten och under tre mässor har jag lärt mig massor om denna roliga och miljövänliga produkt av de fantastiska och smått galna entreprenörerna bakom

Skärmavbild 2018-11-05 kl. 23.42.26

Klicka på bilden för att läsa mer om historien och om kotten. 

Kottar som används i tallfrö tillverkning, impregneras med stearin från svanenmärkta ljus, på så sätt tas kottar som skulle slängts och stearin som blivit oanvändbart för att sälja. På många håll har man kunnat köpa presentförpackningar med 9 kottar i en söt låda. Men nu finns även kotten att köpa i storpack för oss som fastnat och vill använda kotten lite oftare än bara någon gång då och då.

Och det är en sån förpackning jag nu har med i tävlingen. 

img_5374

VINSTEN ÄR EN STORPACK PÅSE med 30 kottar för att tända brasa, en kamin eller varför inte tända grillen i vinter och sommar utan tändvätska.

 

För att delta…kommentera och svara på frågorna:

1. Vad brinner du för?
2. Vem får sitta vid din brasa? (behöver inte va sant)

Tävlingen avslutas på söndag 11 november 23.59 (kanske en present till far!) 

Jury består av Mr T, Min själv och eventuell annan person vid oenighet. 

Vill du spana in Kotten på instagram —–> Braskotten

Tävla hos julkulturccramar

LYCKA TILL 

 

9 reaktioner på ”TÄVLING Vinn återvinnande braständare

 1. Brinner för många olika saker..❤Just nu brinner jag extra mycket för Advent o Jul😃🎅🎄❤Vill få till en härlig stämning så hela familjen kan njuta tillsammans o känna glädje, lycka och gemenskap❤Så naturligtvis är det min älskade familj jag vill sitta med runt brasan😊🔥❤

  Gilla

 2. Jag brinner för att sprida bra böcker som inkluderar och skapar igenkänning hos många. Tex de som känner psykisk ohälsa, lever i en familj som inte är en typisk ”kärnfamilj”, de som varit med om något hemskt eller känner sig ensamma i det de upplever.
  Vid min brasa läser jag gärna högt ur någon av de där böckerna för exemplevis barn som inte har det så lätt hemma eller i skolan.

  Gilla

 3. Jag brinner för relationer, både inom familjen men också utåt. I mitt arbete får jag träffa många människor, friska som sjuka, som på olika sätt behöver tas om hand. Att få finnas vid deras sida en liten stund och kanske göra skillnad är något jag brinner för!

  Vid min sida vid brasan skulle jag ha hela storfamiljen. Tänkte önska någon otippad, men är så tacksam för den familj jag får kalla min att det helst är dem jag tillbringar tid med.

  Gilla

 4. Jag brinner för en rättvis kärleksfull värld där vi är rädda om varandra och vår natur!

  Vid min brasa sitter jag helst med min lilla familj och dricker glögg och äter pepparkakor 😀🎅🏻!

  Gilla

 5. Jag brinner för Jesus , familjen smidet och att svetsa.

  Alla som kan eller vill lära sig tälja en kåsa eller sked. På så sätt finns det alltid bränsle till elden och korvgrillning

  Gilla

 6. Åh vad fiffigt och bra att såväl kottar som överblivet stearin tas till vara på 😊

  Jag brinner för den lilla familj jag har kvar samt för min make..och mina underbara vänner..och min hund..och böcker..min brasa sprakar för litet av varje 😅

  Vid min brasa får alla nära och kära sitta och värma sig (okej, det var ljug för brasan brinner i en stålkamin nere i en mörk och kall betongkällare)

  Gilla

 7. Jag skulle så gärna vilja vinna en Kotteförpackning till min sambo i julklapp för jag vet hur glad han skulle bli då han älskar att grilla ❤️

  Jag brinner för barn. Som blivande förskollärare värderar jag barns rättigheter högre än allt. Rätten att få sina behov och identiteter tillgodosedda. Det brinner jag för, för vartenda barn.

  Vid min brasa hade jag velat bjuda in alla barn och Astrid Lindgren. Tänk att käraste Astrid hade läst sina julsagor framför en gigantisk mysig brasa med barnen och berättande i fokus. Precis som hon själv antagligen skulle velat. Det, det hade jag brunnit för!

  Gilla

 8. Kan väl inte säga annat än att jag brinner för det här med hälsa och träning då så klart.

  Sällskap vid brasan skulle nu bli min kompis som tyvärr nyss förlorade sin mamma alldeles för tidigt på gå grund av den eländiga cancern. Vill ge min kompis allt stöd och tröst som går just nu då jag vet att hon mår väldigt dåligt. Dock så finns det tyvärr inget jag gör kan få hennes mamma tillbaka, men jag kan ju finnas till hands.

  Och vi vet väl alla hur lugnande och harmoniskt det är att sitta vid en härlig brasa?!

  Gilla

 9. Jag brinner för familj och vänner, för dem går jag genom eld och vatten 😍

  Vid min brasa sitter mina två shibor och om jag fnattar dem på rätt sätt får jag lov att sitta där, annars får jag gå…

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.