TÄVLING, Vinn kungen av pepparkakor

Jag fick som sagt mycket trevligt från Kronans i veckan. Så mycket att jag vill dela med mig. Det blir en lycklig vinnare!

Vinnaren får det som bilden visar, ett rör Cederpepparkakor och en låda med Chokladmix Hasselnöt. OBS innehåller Nötter OBS

För att delta:

Svara på två frågor:

1. Hur äter du pepparkakor?

2. Vem vill du dela chokladlådan med?

Jury blir Charlie Cramer och Mr T, eventuellt någon utslagsdomare vid för olika åsikter.

Tävlingen pågår till Onsdag 3 oktober klockan 23.59!

Lycka till !

13 reaktioner på ”TÄVLING, Vinn kungen av pepparkakor

 1. Svar på fråga 1. Man lägger den i handflatan och trycker och hoppas på tre delar. Svar på 2. Med familjen på mellandagarna efter julafton.

  Gilla

 2. Under jultid äter jag helst pepparkakorna tillsammans med glögg. Resten av året tycker jag det är godast med mjölk till pepparkakorna.
  Jag och två av mina vänner träffas alltid första veckan i december och har julmys. Då byter vi julklappar och äter ris a’la malta, pepparkakor och julgodis. Om jag vann vore det kul att kunna bjuda både på pepparkakorna och chokladen på vårt julmys.

  Gilla

 3. 1. Just nu äter jag pepparkakor i tid och otid..😉Hittade nämligen en burk här om dagen som blivit kvar sedan förra Julen. Den står på köksbänken. Då och då får jag syn på den och tar en stärkande pepparkaka så där på stående fot, mitt i hushållssysslorna😊Lite extra energi kanske den ger med sin goda peppriga smak. Tankarna går ju till Julen också..och då blir jag ju på gott humör..😃❤
  2. Chokladlådan vill jag så klart dela med min käre make❤kanske till första glöggmyset i år❤

  Gilla

 4. Jag äter helst pepparkakor precis som de är, gärna varje kväll under hela advent tillsammans med glögg eller ett juligt te. Massor med tända ljus ska det vara uppkrupen i soffan under en filt och med raggsockorna på 🙂

  Chokladen delar jag självklart med min helt underbara make, passar perfekt en mysig fredagskväll i soffan ❤

  Gilla

 5. 1. Åh, att äta pepparkakor är ju en konstart. En av de sakerna som kickar igång min jul i oktober är att äta pepparkakor med tillbehör (oftast en krämig gorgonzolaost, ädeloströra eller grönmögel/mascarponemix) och dricka glögg. Pepparkakor med smak äter jag helst naturella, från ena sidan till den andra eller efter att ha försökt dela dem i fyra delar med en tryckning i handflatan. Pepparkakor med kristyr äter jag som småkakor.

  2. Jag skulle dela dem med min treårige son, så han blir snäll. Och min sambo, så han också blir snäll. Och mig själv, jag är visst lite dömande.

  Gilla

 6. Åh Cederpepparkakor, det är favoriterna!

  Jag har sedan många år tillbaka en tradition att varje dag i december, fram till julafton, äta en pepparkaka till kaffet när jag kommer hem från jobbet.
  Då har jag något gott att se fram emot hela dagen, blir nästan lite som en adventskalender 😉

  Mina arbetskamrater blir lite avundsjuka och tycker att jag kan ta med pepparkakorna istället så dom oxå får smaka, så då blir det ju perfekt att få dela med mig av chokladen till dom 😉

  Gilla

 7. Jag vill vara med!
  1. Det beror på hur pepparkakan ser ut. Om det är som en blomma tar jag ”kronbladen” först. Om det är ett hjärta händer det att jag knackar på den för att försöka få tre delar så att jag får önska mig något. Jag äter i princip alltid flera pepparkakor åt gången. Nej, jag trycker inte in flera åt gången, men i snabb följd. Det är ju så gott!

  2. Jag vill dela chokladlådan med mina bästa pluggkompisar Emelie och Julia. De blir alltid lyckliga när de får något sött och pratar gärna om vad de tycker är gott. Det skulle vara så roligt att få bjuda dem på finchoklad under ett av våra pluggpass. Det är de värda!

  Gilla

 8. Något av de godaste, doppa pepparkakor i kaffe, de blir lite barnsligt gott då faktiskt.
  Samtidigt är pepparkakor en social fikakaka som ofta äts med fint umgänge. De kan ätas till både glögg, kaffe, m.m. Och man får inte glömma att lyssna på lite julmusik också för att få den där riktiga julkänslan.

  Och de lustiga, just cederpepparkakor pratade sambon om igår för han verkligen ÄLSKAR dom, men vi har inget ställe i närheten som säljer dom, så han va beredd på att åka långt för att få tag på sina favorit pepparkakor, så han skulle bli överlycklig om jag vann och överraskade honom med detta 😀

  Chokladlådan skulle jag dela med mormor som snart kommer hem från sjukhuset, det skulle hon uppskatta, tillsammans vi pratar om juligheter, då det är tack vare henne jag är en riktig jultok ❤

  Gilla

 9. 1 Jag äter helst pepparkakor med ädelost till glögg. Tycker faktiskt att de är lite småtråkiga annars.
  2 Chokladlådan vill jag dela med världens bästa syster, Maria. Vi finns där för varandra i vått och torrt, och vi äter gärna gott!

  Gilla

 10. Pepparkakor är det absolut bästa jag vet. Helst äter jag dem tillsammans med en riktigt skummande kaffe latte. Traditionsenligt julbakar jag och mamma den första adventshelgen varje år då bakar vi massvis med pepparkakor och dekorerar med kristyr. (Men egentligen äter jag dem helst naturella. Det är nog den mysigaste helgen på hela året.

  Chokladlådan vill jag dela med just mamma (men pepparkakorna behåller jag själv).

  Tack för en mysig och stämningsfull blogg!

  Gilla

 11. Äter helst pepparkakor tillsammans med ädelost. Eller som de är. Med en stor kopp julte i soffan, med massor av tända ljus och julfilm. Nu blev jag väldigt sugen på jul helt plötsligt!

  Chokladen skulle jag vilja dela med min familj när jag kommer hem till jul. Vi bor just nu 75 mil ifrån varandra så julen blir extra speciell när man inte träffats på ett tag, ibland inte sen sommaren. Kvällen innan julafton ses vi hos min momma och moffa och spelar spel, äter gott och myser massor. Sen sover vi över. Precis som när vi var små 🙂 den kvällen vill jag dela med mig av god choklad 🙂

  Kram!

  Gilla

 12. Pepparkakor äter jag olika beroende på vilken sort o smak. Men det allra bästa sättet oavsett smak är ju ändå en hel hög tillsammans med ett glas mjölk. Är det lite tunnare pepparkakor äts de dubbla, men då måste det vara botten mot botten på kakan så att säga.
  Vill jag lyxa till det så tar jag ost till också så klart. Valet av ost beror då på situationen, en helt ”vanlig” dag blir det enkel ost i form av klassisk hushållsost eller edamer. Vill jag göra det lite festligare blir det ädelost (och då absolut inte i tubform utan rejäla bitar)!

  Chokladen vill jag dela med min tålmodiga man som nu i flera månader stått ut med min strikta kost och mitt ständiga fiskätande inför min tävlingssatsning. Detta har inneburit att vi (jag…) inte kunnat haft några myskvällar med något gott tillsammans på evigheter. Men efter 24 nov är det över och då ser jag fram emot att få ära choklad tillsammans med min man!

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.