Dag 22 – Julsak du inte kan vara utan + bild

Det mesta kan du klara dig utan vid jul, i alla fall när det gäller saker.

Men ju mer jag funderat så har jag kommit fram till två grejer jag väldigt gärna vill ha vid jul. Kanske egentligen är konstiga grejer, eftersom det inte är något jag använder utan är mer dekorativa grejer.

 1. Bonader

Det måste finnas många bonader hos mig vid jul! Tygbonader och pappers. Jag har fått ärva många fina tygbonader och några har jag visat!

Röd och brun

Den här är köpt på en av alla missionsauktioner vi har varit på! 

Bonad färg

Nummer 2 av julgrejer jag inte vill vara utan är…

julsak

Är våra spislock! Mönstret är rätt vanligt. Vi köpte en gång en burk till mamma med detta mönster och sen fick hon brickor, burkar i oändlighet och även dessa spislock. Jag fick ta över dessa lock när jag hade flyttat hemifrån och dessa kommer inte på spisen förrän allt är julstädat och fejat. När allt är färdigt för julaftonsmorgon…DÅ åker spislocken fram.

Finns det någon där ute som fortfarande använder spislock? Det krävs ju att en inte har någon modern spisvariant! Har jag någon spislocksfrände där ute?

6 reaktioner på ”Dag 22 – Julsak du inte kan vara utan + bild

 1. Hejsan

  Jaaa gud ja!! Vi har en spis med plattor och jag söker med ljus och lykta efter Spislock med julmotiv! Var hittar jag såna som man kan beställa? I dessa coronatider vågar man ju inte springa i affärer, och dessa lock är ju väldigt svåra att få tag i 😢

  Mvh Gunilla

  Gilla

 2. Jag använder alltid spislock på min gamla spis, och jag har några juliga set som jag alltid tar fram till julen. Men mina är inte så fina som dina – de var jättesnygga! Bonader älskar jag också – nu när det finns papperstejp så har jag kunnat använda lite flera pappersbonader – jullycka!! Det hör liksom till – mamma hade alltid bonader till julen!

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.