Dag 08 – Jultextil jag gillar eller gjort.

Så roligt det har varit att se alla era Juliga textilier idag! Jag har verkligen sett fram emot denna dagen. Precis som jag hoppades när jag skrev Dag 8 s team blev det mycket bonader både broderat och tryckt! Jag skulle vilja kalla detta inlägget för ”Tack vare dina händers slit, får vi njuta liten bit”

Mina två som jag vill visa är en egenbroderad och en favorit!
Bonader Egna

Den översta i bilden är bonaden jag broderade klart under 2009. Jag satt hos min sjuka mamma på sjukhuset och broderade, jag satt på syjuntan i Östra Skrukeby och kämpade mig igenom stygn efter stygn. Jag är glad att jag hann bli klar med min första julbonad innan mamma drog vidare mot himlen. Hon som broderat och handarbetat under hela min uppväxt fick se en julbonad broderad av mig bli klar. Synd bara att jag inte hann lära mig en bråkdel av all hennes handarbeteskunskap innan hon gick bort alldeles för tidigt.

Tomten är gammal och grå
Kommer till julen ändå 

Den andra bonaden andas trygghet! Jag vet precis vart den bonaden skulle sitta på Ängsvägen i Hillared. Varje år, samma plats! Om det är mamma, mormor eller någon dam till en missionsauktion som broderat vet jag tyvärr inte.

Jag är såå glad att det är så många som är med och deltar i Oktoberutmaningen, ni anar inte vad det värmer i lilla kulturtantshjärtat!

En reaktion på ”Dag 08 – Jultextil jag gillar eller gjort.

  1. Så fina, det finns inget som slår handbroderat, en gammal fin jultradition. Min mamma broderade en ny julduk varje år när jag växte upp, helt underbara. Tyvärr har jag inte ärvt den ådran men jag får njuta av mammas juldukar hemma hos henne varje år istället.
    Ha en riktigt trevlig helg och tack för att du drog igång julutmaningen, det är jätteskoj att läsa vad alla skriver 🙂

    Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.