Mina julval!

Jag älskar gemenskapen hos oss julbloggare men de senaste dagarna har jag varit lite trött på  hur jag dras med i viljan att skriva om något först. Jag måste inte vara det! Vill inte skriva alla de ”obligatoriska” inläggen. MEN när jag skrivit upp inlägg att göra senare och grejer att kolla upp och helt plötsligt ser jag ”mina inlägg” komma på var och varannan blogg. Då blir jag lite trött..på…mig…själv. Sen har vi det med instagram. I år är det mitt första året med en renodlad julinstagram. Det kan också vara uttömmande att se konto efter konto ha pintrestade kort och fantasikort på julen. Så få egentagna kort på många konton.
Att sedan nyheter som har ett visst datum eller en tidpunkt, avslöjas bara för att någon verkligen vill vara först! Respektlösheten för företag stör mig, men varför ska de få bestämma jämt! Detta har fått mig att vela och tappa bloggsuget ett par dagar.

Med denna text som inledning vill jag också likt många andra svara
på några snabba frågor om mina juliga val!

Frågorna la Våran lilla julvrå upp i augusti
och nu är det min tur att svara! 

Knäck – Kola

Apelsin – Satsumas

Köpta köttbullar – hemlagade köttbullar (med fläsk och älgfärs)

Pepparkakor – Saffransbullar

Köpta juldekorationer – DIY juldekorationer

Vit julinredning – Röd julinredning

Konstgjord gran – Äkta gran
uppvuxen med konstgjord, inte att förkasta!

Adventsstjärna – Adventsljusstake i kombination 

Tomtar – Änglar

Hemmagjorda julklappar – Köpta julklappar

Tända ljus – ljusslinga
Överallt hela tiden ljus! 

Egenhändigt inlagd sill – köpt inlagd sill
INGEN SILL!!

Köpt risgrynsgröt – hemmalagad risgrynsgröt

Ischoklad – Rischoklad

Modern Jul – Gammaldags Jul

Prinskorv – Julkorv

Amerikansk julmusik – Svensk julmusik

Stilla Natt – Gläns över sjö och strand

Kan du vissla, Johanna? – Karl Bertils Jonssons Julafton

Brunkål – Rödkål

Gravad lax – Rökt lax

Amelia Jul – Allers julmagasin

Julfirande hemma – Julfirande borta
Med min grundfamilj är bäst! 

Köpt glögg – Egengjord glögg

Alkoholfri glögg – Vinglögg

Kanel – Saffran

Mjuk pepparkaka – Pepparkakor

Tidning med julpyssel – Tidning med julmat

Ett päron till farsa firar jul – Tomten är far till alla barnen

Ernst Jul – Leilas Jul (Har inte sett Leilas)

Tomten på hyllan 

5 reaktioner på ”Mina julval!

 1. Vi är nog många som känner den känslan emellanåt. Jag brukar försöka tänka att jag vill blogga om det som jag själv är intresserad av, tex egenbakat, egenpysslat eller saker jag själv vill köpa och egna foton förutom när det är produktbilder. Sedan kan jag ändå drabbas av känslan att min blogg är trist men å andra sidan är det ju frivilligt att läsa och förhoppningsvis gillar mina läsare det jag skriver och det är ju många läsare som inte är julbloggare själva.

  Gilla

 2. Håller med. Jag har också en del läsare som inte är julbloggare och brukar tänka när det är tex nya smaker och jag redan läst det på tio bloggar att det är för de och mitt eget minne som jag bloggar om just det. Vet inte hur många gånger jag har gått tillbaka för att kolla något. Hur var det nu, var det lingon som Annas pepparkakor smakar förra året? Så då är det bra att ha skrivit inlägget! 🙂

  Gilla

 3. Vad kul att du svarade på listan:) Men du, du har verkligen missat något om du inte har sett Leilas Jul! När det gäller julnyheter etc så har jag helt skippat den delen – det skrivs nog om det på andra julbloggar. Jag skriver bara om det som jag pysslar med själv och det som betyder något för mig:) Men som en annan julbloggare skrev – tillsammans så täcker vi alla aspekter av julen:))

  Gilla

 4. Jag förstår vad du menar, ibland kan det kännas som att man bara kommer med gamla nyheter som andra redan skrivit om och att den egna julbloggen bara liknar alla andras. Jag försöker tänka att jag faktiskt inta bara bloggar för andra julbloggare, jag har ju en och annan läsare som inte frossar i andra julbloggar och för dem är det kanske fortfarande nyheter :).
  Gillar din blogg jättemycket, tappa inte sugen ❤

  Gillad av 1 person

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.