Tävla i veckorna fyra. Del 2 Mina julminnen-boken

Då var det dags för nästa tävling i bloggen. Det var så roligt förra veckan att så många delade med sig av sina tankar om julen. Har du missat vem som vann så kolla in det här.

Denna vecka tävlar du om inte bara en vinst utan TVÅ ”goodiebags”
med bland en bok från Glimra Förlag.

Boken mina julminnen innehåller flikar för fem års jular. Där kan du både klistra in foto på julgran/julmaten eller släkten. Dessutom skriva vem som fick vilken julklapp.
Eller vad du ska tänka på till nästa års firande.

Böcker med Tomte
Just tomten på bilden ingår inte i vinsterna! 

TÄVLING!

För att delta ska du skriva en kommentar
om ett julminne.

Pinsamt, glädjefyllt eller bara allmänt bra minne. Du väljer!

Så kommentera här i bloggen! För att vara med i tävligen behöver jag ditt svar innan söndag 7 december 23.59. 

12 reaktioner på ”Tävla i veckorna fyra. Del 2 Mina julminnen-boken

 1. Svårt att välja ut ett minne 🙂 Men..jag träffade min nuvarande man i Januari 1995 hade ett helt underbart nyförälskat år som toppades av förlovningen på julaftonsmorgonen samma år ♡
  Mitt i julfrukosten växlade vi ringar o skålade i julmust..de är verkligen ett härligt minne. Och tänk att vi fortfarande är kära och lyckliga efter 19 år ♡

  Gilla

 2. Mitt juleminne er fra barndommen. Jeg fikk min første julenisse (tomte) av min bestemor, jeg var 4 år dengangen. Denne nissen ble jeg så glad i at jeg begynte å samle på nisser og nå har jeg over 3000 julenisser i min samling.
  Det er en høytidsstund når jeg pakker ut min nisse fra bestemor.

  Gilla

 3. Jag har inget speciellt minne vad jag kommer på nu, utan jag tycker nog att varje jul är ett minne i sig. Fast varje jul är sig lik från tidigare jular blir den ändå lika underbar som alltid. Bara att få fira julen med familjen och ha en trygg, mysig jul är ett minne för livet 🙂

  Gilla

 4. Mitt bästa julminne är julaftonsmorgonen 2004 då jag i hemlighet gjorde ett graviditetstest, och det var positivt. Hade lurat ut sambon, numera maken, till stallet för att morgonfodra hästarna. Hade egentligen inte tänkt berätta för honom innan kvällen men kunde inte hålla mig utan mötte honom i ytterdörren med orden : nästa jul är vi fler kring julgranen! Det tog dock en stund innan han förstod vad jag menade, men sen blev det fullständig lycka. I september föddes sedan vår prinsessa och varje jul myser jag lite åt minnet av makens bästa julklapp.

  Gilla

 5. Ett roligt minne från julen som jag aldrig kommer glömma var julen för några år sedan, när vi satt och öppnade paketen tillsammans. Min syster öppnade sitt paket, som innehöll ett par trosor. Direkt utbrister hennes lilla dotter: ” Ja men vad bra mamma, att du fick trosor, du har ju inga på dig! ” Snabbare än min syster har jag aldrig sett någon ta sig ut ur en rum varken förr eller senare, men det blev många skratt efteråt 🙂

  Gilla

 6. Mitt bästa julminne var faktiskt förra året då det var min sons första jul.
  Att se han lysa upp som en strålande stjärna när han såg den tända grannen och alla packet dom låg under den som var inslaget i rött papper. Och ett leende som får ens mammas hjärta att smälta av glädje och lycka, var det bästa julminnet från mig. Massor av kärlek.

  Gilla

 7. Min uppväxt med min familj har aldrig varit jätte rolig, tyvärr har jag bara dåliga minnen av julafton när jag liten och det är svårt att dela med dem. Jag delar gärna med mig av hur det ser ut nu istället när jag har två barn och när den äldsta öppnar sina julklappar och blir så över glad att hon nästan gråter av lycka. Det finns inget mer underbart än att se sina barn lyckliga ❤

  Gilla

 8. vilken fin bok!!!
  Jag har ett minne från min barndom.
  Jag var tror jag 7 år när jag skulle få öppna bara ett paket på morgonen, jag fick välja själv.
  Öppnade det försiktigt och såg att det var ett inte så kul paket…hihihi..snabbt som attan försökte jag gömma undan paketet under granen, men hann inte såklart…..detta är ett minne jag har med mig hela livet.
  kram… Ellinor

  Gilla

 9. Ett minne som kommer att vara kvar under lång tid måste vara förra årets jul. Jag hade bakat en tårta som hade fått stå i två dagar. Den var fin, hög och med massa fyllningar. Supernöjd var jag över den. Innan serveringen lade jag upp tåran på ett högt tårtställ och gjorde slutdekorationer med krossade pepparkakor. Sedan skulle jag bära den till matbordet när det som inte fick hända skedde.. Hela tårtan gled av tårtstället och ramlade pladaskt ner på golvet! Jag stod där gråtfärdig över tårtan som nu låg som en hög på golvet, jag som hade jobbad så mycket på denna tårta och nu var den sönder. Då ställde sig min pappa upp och gick fram till tårtan med en gaffel. Han hukade sig ner och tog en stor bit och stoppade den i munnen. Skrattande sa han att det var den godaste ”mos-tårtan” han någonsin ätit och sa att alla bör smaka på den. Då reste sig all ifrån julbordet med en gaffel och tog en bit av tårtan som låg på golvet. Alla började skratta över situationen medan vi satt på golvet och åt av tårtan. Det var så roligt och så mysigt, jag kommer nog minnas det här hela livet. Så länge man har hela familjen nära gör det inget om tårtan hamnar i golvet! 🙂

  Gilla

 10. Den här boken verkar ju superfin och självklart vill jag tävla om det här priset. Nu har jag många julminnen, men här kommer ett jag aldrig glömmer;

  Jag var sisodär 6-7 år. Vi var i mormors och morfars stuga i Nybro och hela släkten var där. Det var väldigt trevligt…förutom att ALLA utom mamma och mormor blev magsjuka. Det var en väldans massa vilande och kräkhinkar minns jag. Själv var jag i alla fall frisk på själva julafton, men då hände nästa hemska sak: mamma tvingade mig sova med flätor så håret skulle vara lockigt…åh så jag hatade lockigt hår och när någon skulle hålla på och fixa med håret. Men jul blev det ändå och en väldigt fin sådan =)

  Gilla

 11. Vilken härlig bok, den skulle jag naturligtvis vilja vinna. Det är lite svårt att välja bland alla härliga julminnen men jag tar ett från när jag var i 15-års åldern, ganska många år sedan med andra ord 😉

  Jag hade under en period hästar som mitt största intresse och skötte en häst på ridskolan. Tidigt julaftonsmorgon cyklade jag och min kompis till stallet för att pyssla med hästarna. Utanför varje box och spilta hade ridskoleägarna hängt en påse med hemgjort julgodis till alla skötare. Lite senare på förmiddagen kom mamman till han som ägde ridskolan med varm choklad och vispgrädde till oss som var där. Det var så himla mysigt och speciellt.
  ”När juldagsmorgon glimmar jag vill till stallet gå”.

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.