Juligt på instagram eller att sticka ut näsan litegrann

Många julbloggare har även ett instagramkonto, vilket jag tycker är väldigt trevligt! De två första jag började följa på instagram också är Annas Jul med instagram annasjul! Och Minvitajul med instagram Minvitajul. Det är ett kul kompement. Perfekt om man bara vill tipsa om ett litet pyssel man sett på pinterest eller helt enkelt tala om att man uppdaterat bloggen!

Skärmavbild 2014-11-10 kl. 15.26.50

I år har många fler julbloggare skaffat speciella instagramkonton för sin juliga sida. Dessutom har det dykt upp väldigt många ”inspirationsbilders-instagram” Den första jag hittade jag i juli/augusti och det är en svenska som har det kontot. Christmas_ilove med över 27 tusen följare. Det kändes spännande och nytt med massor av inspirationsbilder och hon har även ett konto med bara rosa bilder. Men det är också ganska tydligt att få av hennes inlägg är hennes egna bilder. Men fantastiska bilder hittar hon varje dag!

Till min åsikt: Ett sånt konto är helt okej och kul att följa men nu fullständigt exproderar konton på instagram med samma grej. Och många av dem dyker upp ÖVERALLT i komentarsfällt med länk till sin instagram ”follow me” ”Älskar du julen klicka in hos mig” ”just nu pågår en jultävlig” osv. Inser att jag har tröttnat på dessa ”stylade bilder” som inte har något med personen bakom att göra.

Ett undantag från alla jobbiga konton är Jul på landet med 173 följare och hennes bilder håller jämn kvalite och hon skriver att det är bilder från henne, pintrest och butiker. Hennes bilder är kanske mer pyssel, recept och tips än ”krispig och amerikans julkitsch”

Skärmavbild 2014-11-10 kl. 18.41.42

Hur tänker ni? Har ni också sett dessa instagramkonton som 80/90 procent lånade bilder?

Är det för att jag är mer van att se personliga instagram med egna bilder? Kanske bara att inse att jag inte är målgruppen trots att jag älskar juliga bilder och att drömma mig bort!

FAST det jag stör mig mest på är att de hela tiden är i alla möjliga kommentarsfält och deras enda syfte är att dra folk till sin instagram. Hur tänker ni där? För jag kommenterar ofta på bilder och kanske ibland för att min instagram ska synas. Men jag kommentera självklart bilden eller ger komplimang. Spinner vidare på resonemanget! Jag skulle aldrig skriva bara ”följ mitt liv som kulturtant @kulturcramer”

Det kommer ett inlägg med alla mina favoriter bland julbloggande instagram också!
Lite senare. Eller strax!

9 reaktioner på ”Juligt på instagram eller att sticka ut näsan litegrann

 1. Håller med! Dessa som bara skriver kommentarer för att dra folk till sitt konto, irriterande! Fine att kommentera och få följare pga det men kommentera det som faktiskt är bilden.

  Gilla

 2. Det gör du helt rätt i! Jag gillar inte heller så mycket upprepning. Men jag har ingen renodlad julinstagram. Blir kanske nästa år. Jag väljer ofta en annan bild när jag gör reklam för ett inlägg eller lägger till information. Jag älskar alla medier ihop. Blir en bra helhet med Twitter, bloggar, instagram och pinterest. Och har även Google+. Bara maila om du behöver hjälp ;0) behärskar de flesta!

  Gilla

 3. Håller helt med dig! Jag gillar personliga bilder och på min blogg har jag säkert minst 90 procent egna bilder… Skaffade ett Instagramkonto oxå, men har insett att bloggen är mer mitt format 🙂 Har inte så mycket att skriva om på Instagram som jag inte redan skrivit på bloggen och jag gillar inte att upprepa mig 😉 Sen ska jag vara ärlig med att jag inte riktigt fattat grejen med Instagram, jag håller mig till bloggen tror jag 😉

  Gilla

 4. Håller helt med! Gillar din instagram, så den kommer med här i nästa inlägg jag håller på med.
  Christmas_ilove är verkligen duktig på att hitta bilder. Får kolla in vilka du följer.

  Gilla

 5. Jag följer en del bloggare och en del andra konton. Men många av de där inspirationskontona tycker jag är lite tråkiga, just precis eftersom det nästan aldrig är egna bilder. Det är helt ok att inspirera men inte bara, vill ha lite substans oxå kan jag känna. Fast just Christmas_ilove (plus några till som jag har hittat) gillar jag dock för hon är duktig på att hitta fantastiska bilder och det är också ett jobb. & gudarna ska veta att jag längtar efter jul och eg är alla bilder som små presenter just nu 🙂

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.