Dag 05: Min definition av julen

Är som vanligt liiite sent ute men har faktist skrivit en ”Grinch lista” och ett inlägg om Vinterpratare i P1 (Tomas, tomas denna underbara röst) så då får jag vara sent ute med dagens Bildutmaning. Jul i Laloland vill alltså ha en bild/dikt/tanke om hur julen är definierad av mig.

Bild 58

För mig handlar julen mycket om presenter! Det är det bästa med hela julen. Att gå runt och leta perfekta presenter till folk. För jag ger hellre presenter än får! Här ser ni tillexempel mitt paket till Mr Ts mamma.

Men som ni ser så visar även min tumme en pil uppåt! Julen handlar också (och borde mer) om att Gud gav oss sin son…som present till oss.

Julen för mig är också mängder med ljus, gärna värmeljus i små hus. Bakom mig på bilden är ett bibelord om att ”Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig”

Sist men inte oviktigast är tid för att läsa böcker (då med en MASSA godis)

6 reaktioner på ”Dag 05: Min definition av julen

 1. Maries strålande Jul då är det lite som brunkål fast på grönkål istället för vitkål då! Måste fråga mina skånesläktingar! Grönkål överhuvudtaget förstår jag mig inte på!

  Gilla

 2. Metronyx jag förstod inte om du höll med mig eller inte. Men jag tycker det du har skrivit är väldigt sant och vettigt!

  Blir bara så trött på att pådyvlas dåligt samvete när julen just ska handla om att vilja ge en present till någon man tycker om.

  Gilla

 3. Kul att se att det är någon mer som samma definition som jag på julen! Jag går till Dalviskkyrkan inne i Jönköping (samarbetskyrka EFS och Sv. kyrkan). Kul att du gillar bloggen annars!

  Gilla

 4. Vad kul att jag hittade till din blogg!

  sv: långkål serveras hos mina svärföräldrar och är en sed från min svärfars släkt, det är en vanlig rätt på julbord i Halland, nordvästra Skåne samt Danmark Man kokar grönkål, antingen i vatten eller spadet från julskinkan, sedan smörsteks kålen i en panna och slutligen får den koka ihop med grädde. Smaksätts med salt, peppar, socker och sirap.

  Gilla

 5. Jag måste säga att jag gillar ditt ord ”psykliga” om maträtter du finner obskyra och något oätliga då : D
  Sen är väl presenter en sak man inte direkt kommer ifrån vad julen gäller. För det så tänker jag att det ligger nog i varje persons natur att ge bort sådana gåvor som avspeglar givarens natur. (Tänkte på din grinch-punkt). Gillar man att pyssla så ger man bort pyssel, om man i vanliga fall är med i unicef, svenska naturskyddsföreningen osv så blir det kanske någon gåva därifrån. Fast jag håller med om att julen ska INTE vara några måsten så vill man så ska man få köpa wunderbaums på Shell. (Nu tror jag dock att julen är en bra tid att ge folk lite dåligt samvete över att vi i Sverige har det ganska bra medan det är lite kasst på andra ställen. VSJS= vad skulle Jesus sagt. Men det är lite trist att folk ska ge av dåligt samvete och inte pga att man vill. Som inte-så-särskilt-troende-alls så är julklappar mer en ”jagtyckeromdigochvillattduskabliliteglad”-sak för undertecknad.)

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.