Tävla i veckorna fyra. Del 3 Ekologisk tygpåse och kylskåpsmagneten

Åh, vi har kommit halvvägs in i mina tävlingar! Så sjukt kul det är att anordna bloggtävlingar! Vinnarna i del 2 finns här.

Även denna vecka blir det två vinster!

Denna veckan är det Landskapsblomman som drivs av Eva Olsson som sponsrar tävlingen. Under 2014 har Eva Olsson målat alla Sveriges landskapsblommor och de tryck på en hel uppsjö av produkter. Dessutom har hon en Julkollektion. Här hittar ni Julgrejerna!
Kolla gärna in landskapsblommans Instagram och facebook.


I det ena paketet man kan vinna finns en tygkasse i
100% ekologiskt odlad bomull.

24295136-origpic-983229

Kassen har tre certifieringar: Bra Miljöval, GOTS och Fairtrade!

I det andra paketet ligger ett fem meter långt dekorationsband med texten God Jul och en amaryllis. PLUS en kylskåps magnet med en julig amaryllis på.

Band och magnet

Ett band att linda runt julosten kanske?

För att delta och ha chansen att vinna vill jag att du svara i kommentaren på:

”I vilket landskap bor du? Och berätta om en särskild tradition eller maträtt därifrån!”

Skriv gärna om du är mer intresserad av kassen eller band/magnet.

Ska bli spännande och se vad ni tycker är landskapsspecifika julgrejer!
Ni har till söndag den 14 december 23:59 på er!

LYCKA TILL!

Skärmavbild 2014-12-08 kl. 22.55.06

12 reaktioner på ”Tävla i veckorna fyra. Del 3 Ekologisk tygpåse och kylskåpsmagneten

 1. Jag är uppväxt i Skåne och min tradition som jag för vidare är brunkål. Men det som var mysigaste var på lillejulafton när jag och min syster och pappa klädde granen oc h sedan såsmakade vi på julskinkan . Men det blir aldrig julafton utan kalles jul på tv.

  Gilla

 2. Jag är uppvuxen i Uppland, så tänkte skriva om en tradition därifrån som jag saknar. Traditionen kanske bara hör hemma i Öregrund dock, det vet jag inte riktigt.
  Hur som helst så går det ut på att man varje julafton klockan 17:00 tänder ett ljus i sitt fönster, och gör iordning ett ”julbord” som man ska kunna se utifrån. Där lägger man lite julmat och vad man fått i julklapp under dagen, så att alla andra sen kan se. Sedan går man runt på stan och hälsar på varandra och tittar in i varandras hus. Ganska så mysigt, speciellt att gå runt och hälsa på varandra tycker jag. 🙂

  Gilla

 3. Oj, det var en svår fråga 🙂 Jag bor i Västmanland. Den enda maträtt jag vet är speciell för mitt landskap är Mälargös, men det är ju inte något jag tror folk serverar speciellt till jul. Just där jag bor i Fagersta finns det väldigt många människor som härstammar från Finland (däribland min make) så därför är det väldigt populärt med finska maträtter på julbordet här.Det allra mest populära tror jag är lådorna som finns i tre olika smaker..kålrot, morot och lever.
  Kan heller inte komma på någon tradition..förutom mina egna då. Vi har en jättemysig hembygdsgård med gammaldagsjul och så har vi midnattsmässan på julaftonsnatten i kyrkan, det är min och många andras tradition att besöka dessa arrangemang varje år 🙂

  Gilla

 4. Jag bor i Österbotten i Finland. Olika slags lådor är vanliga på julbordet här, främstmkålrotslåda och morotslåda. Jag gillar det fina bandet o magneten.

  Gilla

 5. Åh det här var en svår tävling tycker jag! Jag bor i Småland, och jag skulle gissa på att ostkaka är en maträtt som är väldigt vanlig här – både på julen och andra årstider. Men i stället tänker jag också skriva om vår alldeles egen mattradition här hemma. Vi har gått emot jul, och vägrar stressa runt hos alla. I stället sitter jag och min man hemma och ser på tecknade filmer och äter skaldjur. Det är det bästa jag vet!

  Gilla

 6. Jag bor strax norr om Stockholm och i just Stockholm på senaste åren har det blivit vanligare och vanligare med maritimt på julborden ute på restaurang. Alltså massa skaldjur och fisk. Riktigt trevligt tycker jag som älskar framförallt skaldjur! 🙂

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.